jueves, 10 de abril de 2008

El NOU ALCALDE DE BADALONA

Jordi Serra, Primer Secretari del PSC de Badalona va estar elegit, nou alcalde de Badalona en el decurs de la sessió extraordinària del Ple celebrada el passat dimarts 8 d’abril al vespre.


Jordi Serra pren el relleu de Maite Arqué, escollida senadora en les últimes eleccions generals. En el seu primer discurs com a alcalde de Badalona, va agrair la confiança dipositada en ell per part dels regidors del grup socialista i també dels socis de govern, CiU i ERC. Va destacar la feina feta per l’anterior alcaldessa, Maite Arqué, i també va tenir un record per als altres alcaldes que l’han precedit en aquest càrrec, Joan Blanch i Màrius Díaz.

El nou alcalde de Badalona va afirmar que la seva voluntat és aconseguir una ciutat amb ambició, orgull, diversa i coherent, mantenint el model de ciutat mediterrània, oberta al mar i oberta a la gent, amb una alta qualitat de vida. Va explicar que per sobre de tot, la seva responsabilitat com a alcalde estarà centrada en buscar el benestar dels ciutadans. L’accés a un habitatge, la proximitat dels serveis sanitaris i educatius de qualitat i la responsabilitat de gaudir d’espais públics per descansar, passejar i relacionar-se són qüestions en què cal incidir des de les polítiques municipals, segons el nou alcalde Badalona.

Jordi Serra, que va afirmar que treballar per la seva ciutat és un honor, va afegir també que ser alcalde és la millor feina del món.

El nou alcalde va assenyalar algunes de les accions generals que vol impulsar:
Ampliació i millora de la xarxa pública d’escoles bressol, escoles de primària i instituts
Millora dels serveis socials i sanitaris
Més transport public i de millor qualitat
Impuls per als esports i la cultura
Millora de la vertebració de la ciutat

També va concretar algunes accions que vol dur a terme per aconseguir una ciutat més vertebrada:
Potenciació del Centre d’Investigació i Recerca Biomèdica i facilitar la instal·lació de la Fundació Josep Carreras per continuar sent un referent a la sanitat pública catalana.
Aposta perquè l’antiga fàbrica CACI esdevingui un centre d’estudis universitaris de qualitat.
El túnel de la Conreria ha de ser una realitat i un benefici per a Badalona, per connectar-nos de manera ràpida i eficaç amb el Vallès i el Maresme.
Acabament dels laterals de l’autopista.
Construcció d’habitatges de protecció oficial al sector de l’Estrella i reforma del barri del Sant Crist.
Acabament del front marítim per connectar amb els municipis veïns de Montgat i Sant Adrià amb un gran passeig.
Finalització de les obres dels nous centres d’assistència primària a Casagemes, i Progrés i construcció de nous CAP’s als barris de Llefià i al Sant Crist.
Nous centres educatius i escoles bressol i nous espais cívics i culturals, com la reforma de la Torre Mena i el nou centre cívic i cultural a l’antiga Clínica del Carme i la nova biblioteca a Canyadó, entre moltes altres actuacions als diferents barris de Badalona.

No hay comentarios: