martes, 18 de septiembre de 2012

AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE BADALONA

L'EDUCACIÓ: UN TRESOR PÚBLIC


L’educació: un tresor públic

Camino en direcció a la feina. De sobte un olor a pa recent cuit m’acompanya un petit tram del trajecte. Sento la lleugera temptació d’entrar al forn i comprar-me un donut ensucrat però al final decideixo passar de llarg. Una filera de nens petits agafats d’una corda m’avancen per la vorera. Mentre els veig passar pel meu costat, amb les seves petites bates col•legials de colors, penso que aquests seran els propers ciutadans de Badalona.

Nens i nenes, on la seva infantessa encara resta allunyada de rancors, enveges i, poders, que no saben que hi ha persones, que estan treballant per a què tots els nens i les nenes no tinguin les mateixes possibilitats educatives. Persones que estan construint una educació econòmica i competitiva adreçada a retallar l’extensió del dret a una educació pública per a tota la ciutadania, i així eliminar la seva construcció com a causa social.

La integritat de la nostra democràcia necessita de ciutadans il•lustrats, de persones preparades pel diàleg, pel respecte als arguments i, obertes a postures pròpies i alienes, on la formació i el coneixement siguin un bé públic i les nocions d’igualtat, emancipació i democràcia no siguin reemplaçades per discursos econòmics, autonomies financeres, mercats laborals...

Per això des de l’esquerra hem de combatre amb empenta aquest dur neoliberalisme desigualitari amb el que els actuals dirigents de govern ens volen submergir; des de l’esquerra hem de treballar per la permanència de l’educació pública com el sistema educatiu que garanteix el dret de l’educació de tots i totes, que cobreix les necessitats de places escolars amb eficàcia i qualitat per a què tothom poguí rebre el màxim d’oportunitat en el seu aprenentatge i en el seu desenvolupament personal i professional.

Abans d’arribar a la feina em trobo amb un altre forn, entro decidida i em compro un donut ensucrat. No m’he deixat la cartera a casa! perquè la cartera que porto està plena de llibres d’aventures i de somnis d’igualtat.

Badalona, 18 de setembre de 2012