miércoles, 16 de abril de 2008

BADALONA: LA MEVA CIUTAT

Badalona té un patrimoni forestal format pel Turó de l'Home, el Turó de fra Rafel, el del Pi Candeler, i la Serra de la Malesa. Tots formen l’eix bàsic de la Serra de Matas. El Turó de Montgat i el de les Bateries limiten Badalona pel nord-est, mentre que la Serra de Collserola representa la unió per la zona del riu Besòs.
La costa
Prop de 5 km. de platja, de sorra fina i daurada avalen un patrimoni natural que constitueix la base turística de Badalona.
Però, la nostra ciutat va necessitar temps per apropar-se al mar, a causa del perill de les incursions pirates freqüents, que van provocar l’aparició de fortificacions i torres de defensa instal·lades en els masos i masies.
A la primera meitat del segle XIX la ciutat es mou des del Turó d'en Seriol cap a la costa, d’aquest moviment esdevé el barri popular de pescadors conegut com Baix a Mar, que ocupa la zona compresa entre l’avinguda Martí Pujol i el carrer d'en Prim. A mitjan del mateix segle existien 3 drassanes.
La Rambla és el passeig per excel·lència de Badalona, marcada pel perfil clàssic de les seves palmeres, que apareixen de manera paral·lela al mar i creen el senyal d’identitat més característic de la ciutat. Un escenari que ha estat el testimoni de totes les generacions de badalonins. Una Rambla que ha vist passar personatges de la cultura catalana com Pompeu Fabra i Margarida Xirgu.
Com a conseqüència de la remodelació de la façana marítima, durant la segona meitat dels vuitanta, es va començar a construir el passeig marítim, que neix paral.lel a la Rambla, a l’altra banda del traçat ferroviari i que en un futur proper enllaçarà amb els trams costaners de les poblacions veïnes.
Les anàlisis que realitza el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya garanteixen l'estat excel·lent de la nostra platja.
Factors com la construcció del col·lector de Llevant, una gran infraestructura d’equipaments, la neteja continuada i la millora dels accessos han contribuït a recuperar la nostra platja.


El Club de Conferències i l´Escola Xavier Soto m'han convidat a la presentació del llibre“Izquierda y Derecha, Diferencias Políticas Fundamentales, escrit per Francesc Xavier Marín, Director de l'Escola Xavier Soto.


La presentació anirà a càrrec de:


Albert Aixalà, director de la Fundació Rafael Campalans


Josep Maria Sala, secretari de Formació del PSC


José Zaragoza, secretari d´Organització i Finances del PSC


Miquel Iceta, viceprimersecretari i Portaveu del PSC


La presentació tindrà lloc el proper dilluns dia 21 d´abril a les 19 hores a la Sala Ernest Lluch de la seu central del PSC, carrer Nicaragua 75.


I tant que aniré!