lunes, 8 de diciembre de 2014

LA CIUTAT SOCIALISTA

La ciutat socialista,

La ciutat socialista sorgeix com un tot on cap desig es perd, on les parets es pinten de roig i, els somnis oloren a roses. L’aroma, els núvols em porten un món on tot succeís molt de pressa, on les situacions es transformen contínuament i, els escenaris van canviant la seva pell a ritme accelerat. Un passat fidel i encaminat dóna pas a un present frenètic i desorientat; tot passa tan ràpid que podem plantejar-nos: què podem dir, què podem fer?
En aquests moments difícils és fa més necessari que mai el sentit de la unió, del sentiment, del lligam socialista per aturar que els governs de dretes continuïn amb el seu carnestoltes de divisions territorials, mentides i corrupcions; governs de dretes que volem arraconar-nos dins la nostra individualitat per fer desaparèixer de la ciutat el sentit de col·lectivitat, de grup, de participació, de lligam. Governs de dretes que volem negar-nos la  realitat, la paraula i la llibertat.
Sacsejats per un al·luvió de noticies desesperançadores, per una situació insostenible de pobresa i d’atur, les nostres forces restem minvades davant les lluminàries que volen debilitar la llum de la ideologia socialista. Ara més que mai necessitem treballar tots plegats, treballar per a què les polítiques socialistes reforcem el lligam entre el ciutadà i la política. Cal alçar ben alt les veus de tots els /les socialistes per no deixar que el roig socialista esdevingui en el record grogós d’una antiga fotografia del passat. Cal recordar, en qualsevol moment, en qualsevol espai i situació que el socialisme va ser la ideologia que va transformar la societat, que va construir la societat del benestar, que va construir ponts i va dissenyar projectes de futur, per a la classe treballadora. No podem deixar caure en el oblit que gràcies al socialisme varem poder anar a la universitat, accedir a una sanitat pública i gratuïta i, les persones grans van poder disposar de pensions no contributives; pensions que estan ajudant a sostenir l’esquelet social d’aquesta societat esquerdada.
Els/les socialistes de Badalona hem estat gent honesta i treballadora, que amb els nostres errors i els nostres encerts, hem estimat la nostra ciutat i hem treballat al llarg dels anys pel desenvolupament de la cultura, amb les entitats socials teixint un tamís divers i acolorit; hem treballat al llarg del temps per una Badalona educativa, sanitària i solidària, propera a les persones i per a les persones.
Queda mig any per poder fer un canvi a Badalona, un canvi que retorni a la ciutat l’associacionisme, el compromís, l’estimar, i voler construir entre tots, colze a colze, el carrer, el barri, la ciutat visible i encisadora, la ciutat socialista de Badalona.


Badalona, 8 de desembre de 2014