martes, 31 de julio de 2012

LA CARTA DE LES VACANCES



Avui serà el darrer dia abans de les vacances d’estiu. Aquests dies arriben com foscos núvols amb les mesures preses per l’actual govern de l’estat i perquè molts dels drets adquirits pels anteriors governs socialistes s’estan cremant a la foguera de la injustícia i la insolidaritat.

Ha arribat una llarga nit que no sabem quan trigarà en marxar. Per això avui, un dia, que en principi hauria de ser alegre, em cobreix d’una certa enyorada nostàlgia pels temps passats, i de desesperança i crispació davant l’escenari polític actual.

Els infrangibles drets a una vida digna, al treball, a la justícia social, a la llibertat estan essent cada dia més amenaçats, ja paguem un euro per recepta, aviat haurem de pagar per entrar a un supermercat a comprar o per fer cua a un banc o vés a saber... Per tot això, ara més que mai és quan necessitem fer més fort la democràcia. Aquest no és moment per fer baralles internes, per badar, per refredar-nos, per distanciar-nos... Ara és el moment de fer equip, de treballar plegats de continuar escalfant i lluitant pels nostres drets, pel nostre estat de benestar. Ara és el moment de sortir de les cases al carrer i continuar caminant pel camí solejat de la justícia social des de la dignitat i l’honestedat que ens caracteritza com a socialistes.

No podrem gaudir complaguts d’aquest estiu mentre sabem que cada dia hi ha més persones aturades. No podrem gaudir complaguts de l’estiu mentre sabem que cada vegada hi ha més retalls amb la llei de la dependència. No podrem gaudir complaguts de l’estiu mentre sabem que s’estan privatitzant els transports públics, la sanitat, l’educació. No podrem gaudir satisfets de l’estiu mentre sabem que quan tornem de vacances hi haurà un augment dels serveis imprescindibles a la nostra vida quotidiana com la llum, el gas, l’aigua; que ens trobarem amb l’augment de l’IVA...

No, no, no estarem complaguts i no estarem complaguts fins que les rodes de la justícia social tornen a girar de nou cap a l’esquerra social i democràtica.

Avui 31 de juliol, abans que comencin les vacances del mes d’agost, ens podem dir tots plegats que malgrat les dificultats del moment, els/les socialistes continuarem treballant per a un món millor; continuarem revoltar-nos davant les injustícies i les necessitats dels altres, d’aquells que demà poden ser nosaltres mateixos; continuarem sensibilitzant-nos amb el patiment i el dolor i, continuarem cultivant el nostre jardí ideològic per a què cada dia en qualsevol racó del món neixi una rosa socialista.

Els/les socialistes sabem que arribarà un dia que el solitari desert que estem patint es convertirà en un nou oasi de justícia social i de llibertat. I amb aquesta força ideològica treballarem per a què cada una de les nostres passes vagi adreçada a transformar l’actual brunzit vesper en el bell cant socialista.



Amics i amigues de la vida virtual (facebook) i de la vida real de tot cor us desitjo que passeu un molt bon estiu.



Petons i una forta abraçada

Mari Carmen Lozano

 
Badalona, 31 de juliol de 2012