lunes, 20 de julio de 2009

DISSABTE SOCIALISTA


DISSABTE SOCIALISTA,

Encara no són les vuit del mati quan surto en direcció cap a l’Agrupació del PSC de Badalona. A la ràdio sonen cançons del programa Clímax Chill Out, i un suau sol es cola per la finestra com acompanyant d’aquest dissabte socialista i roig. La ciutat encara dorm; alguna botiga del carrer Guifré comença a obrir portes: el forn, la fruiteria... He de fer les fotocòpies dels permisos per a la utilització de la Via pública, el lloc on estaran ubicades les carpes blanques, no sigui el cas que els puguin demanar la guàrdia urbana.
Just quan arribo a la porta de l’Agrupació arriba també el company Joan Carles, que em diu que va un moment a prendre’s un tallat. Obro la porta de l’agrupació i em sembla que sento un murmuri de veus, però a l’interior de local només estan les plantes silencioses i callades; tota una varietat de plantes que esperen ser repartides. Les plantes d’alfàbrega embolcallen l’agrupació d’un agradable olor fresc i refrescant. Poso en funcionament la fotocopiadora, és antiga però fa anys que ens acompanya. Un cop finalitzades les tres còpies corresponents, per a cadascun dels responsables de les taules, omplo el cotxe amb el material de la taula que estarà situada a prop de la benzinera BP dels encants del barri de La Salut, un dels nostres llocs habituals de lliurament de propaganda. Mentre fico els fulletons informatius del finançament, bolígrafs, tisores, la carpa, els fulls que hauran d’omplir les persones que vulguin ser simpatitzants, dues cadires blaves... arriben puntuals la resta de company, el secretari d’organització en Justo i en Quimet, tots dos i en Joan Carles, són els encarregats de lliurar amb una furgoneta el material a cadascuna de les taules: les carpes, les taules, els fulletons, les plantes... A Badalona s’han organitzat tres taules:
1.- Carrer Passeig de La Salut cantonada carrer Echegaray
2.- Passatge dels Encants cantonada amb l’Avinguda Caritg (benzinera BP - Encants La Salut)
3.- carrer Salvador Espriu cantonada Pere Martell.
A dos quart de nou arribo a casa de l’Hermínia; hem quedat totes dues per anar juntes al punt de la benzinera BP. Em convida a unes torrades amb melmelada i un cafè amb llet. Manquen deu minuts per les nou, i sortim en direcció cap el punt on lliurarem la propaganda. No hi ha gaire trànsit, arribem aviat. Aparco el cotxe i trèiem tot el material. Totes dues ens decidim a muntar la carpa; col·loquem els pals de ferro per ordre de numeració però no ens sortim, sort que al cap d’un moment comencen a arribar més company i entre tots, i algú que porta el plànol format IKEA, aconseguim muntar ràpidament la carpa. Em dono compte que som objecte de curiositat per part d’alguns veïns que comencen a apropar-se als encants de La Salut.
Si mencionés tots els companys i companyes que col·laboren potser m‘oblidaria d’algun i no ho vull; la veritat és que l’Agrupació de Badalona està deixant constància de tot el seu potencial humà i de la seva força mobilitzadora. Som molts els companys i companyes que hem vingut a participar en aquesta campanya que el Partit ha organitzat aquest dissabte 18 de juliol a nivell de tota Catalunya sota el títol “ Implica’t, participa i guanya”. A Badalona, aquest dissabte roig s’ha convertit en un dissabte de participació, de col·laboració i d’unió, i tot això ha quedat reflectit en la gran quantitat de fulls omplerts de simpatitzants que hem comptabilitzat un cop ha finalitzat la jornada. A més a Badalona hem comptat amb l’assistència del Secretari d’Organització en Josep Zaragoza; ell que alguna vegada ha dit que el vermell és passió, crec que ha pogut percebre la passió que els company i les companyes socialistes de Badalona hem posat en aquesta iniciativa del Partit.
No puc acabar aquesta breu descripció sense fer menció d’allò més important amb el que compta el nostre Partit: els militants, els simpatitzants i tots el ciutadans i ciutadanes que creuen en el nostre projecte perquè ell i elles són la nostra força: la senyora Maria que no sap llegir ni escriure però que ens explica que al seu avi el van ficar a la presó per les seves idees esquerranes i que mai més el van tornar a veure, i que la seva família sempre ha estat socialista; la senyora Anna que ens diu que s’ha de millorar la neteja d’alguns carrers però que està molt contenta de viure a Badalona; el Sr. Agustí que ens comenta que haurien d’haver més parcs per portar als néts, que se sent satisfet perquè Montilla i Zapatero han arribar a un bon finançament, i que en general està molt content amb tota la gestió que està fent l’alcalde Jordi Serra. Moltes serien les històries i imatges que podria comptar d’aquesta iniciativa socialista però per no allargar-me més, només felicitar als impulsors d’aquesta iniciativa motivadora i il·lusionadora de tots els socialistes catalans.