miércoles, 15 de septiembre de 2010

LA FOTOGRAFIA D'UN PRESIDENT


El silenci sempre és productiu, enriqueix el món neuronal i potencia la creativitat. El rellotge camina a poc a poc. Les temperatures continuen elevades. En Marc assegut plàcidament a la cadira llegeix la secció de política. Al passar la pàgina hi veu una fotografia del President de la Generalitat: Josep Montilla. En Marc pensa que aquest home és un home que ha sabut enfrontar reptes i saltar límits, que ha sabut confrontar-se amb els detractors, que ha fet de les paraules fets, i dels fets accions que han beneficiat als que hi vivim en aquesta terra.
Un home amic de silencis productius; de silencis que més que mirar observen; de silencis que saben distingir allò bo d’allò dolent. Un home que des de la seva ideologia socialista ha fet camí i ha contribuït al creixement de Catalunya; un home que ha estat acompanyat d’un ample sentiment de responsabilitat, d’un fort esperit de sacrifici i d’una gran capacitat de treball.
Amb tarannà cordial i humà en Josep Montilla encara que vulgui passar desaparegut regala somriures tímids i transparents que li fan mostrar-se com una persona de ferms conviccions i nobles qualitats. Un home sòlid i resistent que ha sabut i sap que el present i el futur es construeix col·lectivament, que ha sabut i sap estendre la mà al diàleg per la millora social, sanitària, laboral, econòmica, cultural... de Catalunya, que ha treballat i treballa amb rigor pel catalanisme del Segle XXI amb el tema de l’Estatut, que ha sabut i sap que el coneixement és l’eina que permet fer de la política: art i creació. En definitiva un home que sap que la riquesa d’un ésser humà resideix en les reflexions honestes del seu cor.