viernes, 24 de septiembre de 2010

LA IMMIGRACIÓ A BADALONA


Diuen alguns estudiosos que la història dels tres mosqueters és la història del quart mosqueter, precisament la d’aquell que no apareix al títol de l’obra; doncs bé la història de Badalona, també s’escriu més enllà d’allò que diu aquest títol. Ben és cert que als darrers anys ha augmentat el número de persones que han vingut d’altres països a la ciutat però també s’ha incrementat en altres països de la comunitat Europea. La immigració no és un fenomen nou s’ha anat donat al llarg de la història de la humanitat.
Potser que els primers immigrants arribaren a Badalona per mar i atrets pel seu mirall blau decidissin assentar-se en aquesta noble ciutat. D’aquells anys fins ara han estat moltes les persones que han vingut a Badalona, i entre tots han contribuït, des de qualsevol àmbit, amb el seu treball i esforç a la construcció d’una ciutat amable i acollidora.
A Badalona vivim en convivència i en tranquil·litat, malgrat la imatge denigrant que alguns volen traslladar motivats per l’afany d’interessos electoralistes. Per això, els que estimen la nostra ciutat, ho mateix que el mosqueter, descordem la capa i aixequem l’espasa literària per defensar i lluitar per la bona imatge de la ciutat de Badalona.

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES